Tre vise kvinner

Tre vise kvinner har blitt to vise kvinner og ein visegut.
Om større og helst mindre hendingar på Lom folkebibliotek.

fredag 9. august 2019

Når dei vise ferierar

dansar bibliotekaraspirantane heile veka.


Shahrookh delar betrakningar om å vera på biblioteket:
Denne sommaren gjeng mot slutten. Oss hadde mange lånarar innom i sommar, ikkje berre lomverar, men au folk frå andre byar og land. Mange turistar som er innom skryt tå den gode stemninga oss har her på biblioteket, og vert overraska over å finne eit så fint bibliotek i vesle Lom. Mange tek seg tid til å snakke med personalet, og dei vert støtt glade når oss kan hjelpe dei med kva dei lurar på. Bibliotekarane vert glade og takknemlege for så mange gode attendemeldingar.

BibliotekAre nyttar høve til å anbefale ei tjukk bok han har lese i sommar, "Max, Mischa & tetoffensiven" av Johan Harstad. Boka omhandlar Max som vert tvangsflytta frå Stavanger til New York som tenåring, den er ein kjærliek og oppvekstroman som handlar mykje om tilhøyrsle då Max slit med sitt nye liv i USA. Boka er full av kulturreferansar om skodespel, romanar, filmar (Apocalypse now), biletkunstnare (Mark Rothko), historiske hendingar (Vietnamkrigen, Twin towers) og musikk (Sonic Youth, Hüsker Dü).

Tonje les for tida berre barne og ungdomslitteratur, og vil derfor anbefale ei bok som passar for alle over 8 år. 100 historier om gutter av Ben Brooks er hundre korte biografiar om kjende og mindre kjende guttar som har forandra
verden. Folk tenkjer ofte at menn må vere maskuline. Men kva om man ikkje er det? Nokon er introvert og trivst best i eige selskap, nokon vil gå i kjole, og somme likar stjernar betre enn å leike med sverd. Denne boka oppfordrar alle til å  ha trua på den man er og vera seg sjølv. Her kan vi bli betre kjend med Barack Obama, Oscar Wilde, Stephen Hawking og mange andre gode førebilete.

Til slutt vil vi ynske alle ei god helg og ein fin siste veke før skulestart.

Shahrookh, Tonje og Are

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar