To vise kvinner og ein visegut

Om større og helst mindre hendingar på Lom folkebibliotek.

lørdag 7. februar 2009

Konferanse om web2.0

I går deltok underteikna på siste del av "Ståsted 2.0 -en konferanse om web 2.0" i regi av Hedmark og Akershus fylkesbibliotek. Konferansen samla bibliotekfolk frå store delar av landet, og vi i Lom fekk endeleg stadfesta at ER riktig av oss å ha ein blogg, vere ute på facebook o.l. Litt "skummelt" er det jo for einskilde av oss i starten å leggje ut på nettet saker vi er opptekne av og brenn for, men det er altså både riktig og viktig, og vi kjem vel til å halde fram med dette.

Utfordringa for oss framover no blir å ha nok tid til å oppdatere og følgje opp dei ulike sosiale tenestene vi nyttar oss av på nettet, og halde oss informert om nye ting som kjem. Dette er ein spennande jungel der det myldrar av flotte tilbod, men det gjeld å halde tunga rett i munnen slik at ein brukar dei ulike tenestene på rett vis. Vi forstår at framtida byr på store utfordringar på fleire område, men vi går på med friskt mot og vil gjere biblioteket synleg der vi meiner det trengs. Dei oppegåande lånarane våre fortener at vi kan yte tenester også utanom biblioteket sine vegger, eit krav vi skal imøtekome så godt vi kan.

Bloggar: Merete

3 kommentarer:

 1. Ja, dere må definitivt fortsette med blogg, facebook, osv! :) Superbra at dere hiver dere på web 2.0-bølgen - jeg tror, som dere, at det lønner seg å være der lånerne er! :D

  Kjempehyggelig å treffe hyggelig bibliotekar fra Lom på Ståsted 2.0 forresten! :D

  SvarSlett
 2. Hei og takk for sist på Ståsted 2.0! Tea tipset meg om siden deres på Facebook, og nå har jeg laget en gruppe for Stor-Elvdal biblioek der også. Takk for inspirasjonen!
  Annegretebj

  SvarSlett
 3. Allerede ei uke etter Ståsted 2.0, men takk for sist, Merete. Fint at vi var der begge to - så fikk vi frisket opp kontakten. Det er ekstra bra at dere blogger i Lom, nå har jeg lagt til RSS-en og prøver å stikke innom innimellom! Helt enig at det er viktig å være der lånerne er og der lånerne kommer til å være; jeg er ganske sikker på at en økende lånermasse kommer til å gå denne veien...supert at dere har startet blogg og facebook...er dere det første eller eller en av de første bibliotek i Oppland? Lykke til videre...

  SvarSlett