Tre vise kvinner

Tre vise kvinner har blitt to vise kvinner og ein visegut.
Om større og helst mindre hendingar på Lom folkebibliotek.

fredag 6. desember 2019

Mest som Rui-jentene som møtte kongen

Vi hadde jo som vanleg høge ambisjonar då vi etter fleire år med planlegging endeleg fekk krafsa til oss nok pengar til at vi kunne køyre i gang klassikarprosjektet vårt. Etter ein litt sped start, balla det snart på seg med heile 64 andre bibliotek av ymse storleik over heile landet som kasta seg med på festen. Vi har gjennom året fått snapar, bilete og helsingar frå kjenningar som har vore ute og reist og møtt dei same klassikarane utstilt rundt omkring som på det vesle biblioteket heime i Lom. Med overraskande god oppslutning blant lånarane også her heime, vart difor heile prosjektet ein einaste gild fest. Sist tysdag kom kvelden då det heile skulle feirast og avsluttast med storfint besøk av ein av dei mest folkekjære forteljarane vi har for tida, Edvard Hoem.

Hoem får fjelldikt og bibliotekboksar med på turen vidare som takk frå Lom (foto: Eldri Bjørnstad Kolden)

BrimiBue stilte velviljug opp med husrom, og med 85 utselde billettar i god tid før kvelden, var vi rimeleg trygge på at dette ville bli ein bra kveld. Då det etter kvart kom sigande fleire som ikkje hadde sikra seg billett på førehand, fekk vi brått eit luksusproblem! Men ein imøtekomande forfattar og eit serviceinnstilt vertspar rydda rom til alle, og rundt 100 personar fekk ein minnerik kveld i godt selskap. Hoem vart nyleg tildelt Brages hederspris, nøyaktig 50 år etter at han debuterte som forfattar. Eit kjapt søk i utlånet vårt, viste at dei fem siste bøkene hans har hatt rekordmange utlån, og vore rundt i ymse heimar til saman rundt 400 gonger dei siste åra! For eit lite bibliotek med få eksemplar av bøkene er dette heilt spesielt, og det er liten tvil om at Hoem har rørt ved sjølve folkesjela med skrivekunsten sin.

Vertskapet på BrimiBue etter ein lang dag med fullt hus
Etter at folket hadde rusla heim, fekk Direktøren og eg den store gleda av å eta eit flott måltid med Hoem, servert av eit vertskap forfattaren ikkje fekk fullrost. Nok ein gong i livet kjende vi to oss litt som Rui-jentene som møtte kongen... Duftene, smakane, praten og låtten den kvelden er minne vi deler berre med forfattaren, men underteikna kan avsløre at hovudretten denne kvelden er ein av dei gildaste gastronomiske opplevingane ho har hatt. For eit flott Bokår, for ei avslutning på tidenes kanskje største prosjekt for vår del!

Mest som Rui-jentene som møtte kongen.

To personar hadde lese alle dei 25 bøkene på lista, og den eine heldige av dei vann det flotte måltidet Skråpå-tå for to personar på Brimi sæter. Vår mest trufaste bibliotekgjest vart i tillegg uttrekt som den heldige vinnaren av eit signert eksemplar av "Jordmor på jorda", overrekt av forfattaren sjølv. Takk til all positivet frå dykk alle gjennom prosjektet! Her kan de høyre Direktøren bli intervjua om klassikarprosjektet i Gudbrandsdalsradioen.

Bloggar: MereteIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar