Tre vise kvinner

Tre vise kvinner har blitt to vise kvinner og ein visegut.
Om større og helst mindre hendingar på Lom folkebibliotek.

tirsdag 2. november 2010

Pinnen eller binnen i vårt liv

Det er framleis ein hektisk kvardag her på bruket, men slettes ikkje på nokon slitsam måte! Vi har det berre moro - tapas og bokbad med vaksne gjestar vart avløyst av bittesmå, tålmodige, komande lånarar som heldt seg til litteraturen i dei nederste hyllene - for her fekk vi heisa oss opp på kne - såpass at vi kunne få tak ei bok eller fleire må vite. Vidare har Knerten gifta seg, ein ny familiefilm basert på Anne-Cath.Vestly sine udødelege barnebøker om Lillebror og Knerten har vore vist i Lom denne veka. I denne historia blir mor blir påkjørt av en mystisk sjåfør og ender på sjukehus. Lillebror og Phillip er heime ålene, og Knerten forelskar seg i den smellvakre bjørkekvisten Karoline…Knerten er pinnen i hennar liv. Og det blir giftarmål på desse to kvistane med så mykje liv i seg - les meir i bøkene - vi har dei!


Vi har ikkje før fått gifta bort ein stivbeint Knerten, før ei vesentleg mjukare forsamling inntek hyller, bord og stolar i bibliotekets barneavdeling. Vi har nemleg bamsedag i dag! Avdelinga sine eigne innbyggjarar får mykje besøk av små og store bamsar, og andre kosedyr, for og feire denne dagen. Vår eminente og særs barnevennlege bamsedoktor kjem også i år på besøk, med trøstande ord, plaster og passande, søte små pastiller som kan lege det meste. Skulle ikkje det virke etter resepta, deler vi ut bamsemums til alle våre bibliotekvenner i dag! 


Tre vise kvinner, eller for anledninga; binner, er også av det mjuke slaget. Ikkje berre let vi oss rive med i ungane sin verden, men enkelte av oss også svært mjuke i kantane - og for liksom å understreka det, tek vi på oss kostyme for å sjå verkeleg mjuke ut.
Medan to tredjedelar av oss sit på kvart sitt kontor med ymse bamseoppgåver, iført lausøyro og værhår, streifar den mellomste av oss rundt i lokala våre, på leit etter lånarar som vil ha bamsemums. Enkelte blir faktisk vippa litt av pinnen av denne sjarmerande binna som blunkar så inderleg medan ho ynskjer ein god bamsedag...


Enkelte tykte vi ligna på mus i dag, derfor ein fin liten trudelutt av Kurt Foss og Reidar Bøe som avslutning på dagens blogg - om den passar? Tjaaa, det får du avgjere sjøl!


Dagens musebinne-bloggar: Aud - som ynskjer deg ein fin bamsedag!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar