To vise kvinner og ein visegut

Om større og helst mindre hendingar på Lom folkebibliotek.

fredag 18. september 2009

If you just smile...

Midt blant alle bokstablane i det før omtala bakrommet på Lom folkebibliotek, med 23 post-it-lappar som lyser gule og illevarslande (ja, dei er der enda...) og i vrimmelen av nye impulsar og inntrykk frå "Signaler i tiden", 5 fylkers konferansa som vart avslutta i går, sit ei av dei såkalla vise og prøver å disiplinere seg for blogging. Etter 3 dagar i mottakarmodus der ho i ro og mak har sete og berre sugd til seg kunnskap og inspirasjon frå dyktige foredragshaldarar og kollegaer, ispedd store mengder input frå bugnande lunsj- og middagsbord, er det hardt å koma attende til ein kvardag med tørre knekkebrød der den nyvunne inspirasjonen skal omsetjast i praksis.

Mange av signala som vart sendt ut på kurset var relativt kryptiske i forma som t.d. SNØ og BMAGTOIF2.0. I dag på ei triveleg laurdagsvakt i biblioteket, fell det ganske enkelt og naturleg å etterleva SNØ-signalet som omhandlar omdømmebygging og brukaren i fokus. Omdømmebygging startar innanfrå, "if you take care of the inside, the inside will take care of you" (yeah yeah yeah!), så i dag har bibliotekaren Smilt, Nikka og hatt Øyekontakt med alle lånarane sine og lever i håpet om at ho ikkje har skadd omdømmet vårt nemneverdig denne laurdagen. Inge Eidsvåg sendte også ut eit smil-signal i sitt foredrag om tida si på Trondheim folkebibliotek der bibliotekarane smilte som Marilyn Monroe og Meryl Streep til saman. Vi har noko å leva opp til i tida som kjem!

Saman med alle signala og dei mange ballane vi har i lufta frå før som Seniorsurf, regionale prosjekt, Lær data i biblioteket, barneteater, Bamsedag og bokpresentasjonar, ramla det sanneleg inn to ny bøker om ball i dag også.

For dei av dykk som ikkje allereie har løyst forkortinga BMAGTOIF2.0, så kan vi røpe at ho står ho for Bibliotekarar med altfor god tid og interesse for 2.0 (altså dei nye sosiale media som blogg (kremt), facebook, twitter m.m. Og nei, vi føler oss ikkje treft! Vi berre gjer som Charlie: http://www.youtube.com/watch?v=iu-rLA4POkI

Smilande bloggar: Rita

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar